Mijn aankomend boek over mijn beeldend proces, en mijn voorliefde voor het Biomorphism

 

 

Tentoonstelling Contemporary Art Gallery, Kerkrade Niersprinkstraat 2  2018/2020

 

Sculpture Broken / Time out 

 

Designed and created by Marjo Dill

Dimensions: sculpture time out 3.30 m by 1.10 m                                  

Materials: epoxy, rvs, acryl

Edition: unica 

Signed: logo

Price: € On request

 

Tentoonstelling heelmeesters, Stadsmuseum 2018

Sculpture Broken haert

Voor dit project was het de bedoeling dat een kunstenaar zich liet inspireren door een deskundige, een ‘Heelmeester’ (organisatie, arts, zorginstelling, productontwikkelaar etc.) werkzaam binnen het gebied van de gezondheidszorg. Wat zijn onder andere de wensen, beperkingen en nieuwe ontwikkelingen die de Heelmeester bezighouden? Deze visie en passie werd vertaald in een kunstwerk.

 

Concept: Tako-tsubo cardiomyopathie: gebroken hart

 

Marjo Dill: sculptor/designer

Ivo van der Bilt: Cardioloog Haga Ziekenhuis, doet wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot Tako-tsubo cardiomyopathie: gebroken hart. “Een gebroken hart is niet alleen poëzie, het bestaat dus echt. Vanaf het moment dat ik zelf geconfronteerd werd met allerlei symptomen, en die ook na een hartkatheterisatie in 2006 onverklaarbaar waren, was ik onder de indruk van het hart als orgaan. Als beeldend kunstenaar/ontwerper werd deze informatie visueel sterk,, en wellicht een uitgangspunt voor mijn verdere beeldende expressie. Tot voor kort ben ik gaan netwerken over een gebroken hart, ja u raad het misschien al, het bestaat echt. Niet alleen in de volksmond een gebroken hart hebben, maar ook als lichamelijke aandoening namelijk het gebroken hartsyndroom. De ziekte wordt ook wel Tako-tsubo cardiomyopathie genoemd

 

Presentatie bij X bank Amsterdam augustus 2017

X BANK is a boutique, gallery, event space and now, online shop, for emerging and established talent in Dutch art, fashion and design.

 

FASHIONCLASH 2017 

International & Interdisciplinary platform for new generation designers & artists. FASHIONCLASH connects talent, various disciplines, cultures and a broad audience through fashion events and projects such as the annual FCF festival and Forza Fashion House. 9th edition of ‘FASHIONCLASH Festival’ takes place June 29 - July 2, 2017 in Maastricht.

 

 

https://www.fashionclash.nl/fcf-2017/fashionclash-festival-2017-participants

 

 

Bericht over Design Award

Marjo Dill uit Kerkrade heeft de Hester van Eeghen Leather Design Prijs 2013 gewonnen. De tweejaarlijkse prijs wordt uitgereikt door Tassenmuseum Hendrikje. De Hester van Eeghen Leather Design Prijs 2013 is gegaan naar Marjo Dill met haar tas ‘I promised you a rose garden’. Het thema was deze keer Pracht en Praal. De jury beoordeelde de ingezonden ontwerpen op kunstzinnigheid, maakbaarheid, materiaal, ambacht en originaliteit. Marjo Dill scoorde het hoogst op deze punten.

Intrigerend en fascinerend
De jury bestond uit Hester van Eeghen, Willem Wentholt (reparateur), Sigrid Ivo (directeur Tassenmuseum) en Heidi Weisbeek (Kunstcentrum Haarlem). Ze hadden het ontwerp van Marjo Dill verkozen tot winnaar, omdat de tas aan alle zijden intrigeert en fascineert. Ook heeft ze het thema in een eigentijds jasje gestoken door het gebruik van klassieke en futuristische elementen.

Plekje in het museum
De tas zal worden geproduceerd en krijgt een plekje in de expositie bij Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam en in het Kunstcentrum in Haarlem. In totaal deden 28 ontwerpers mee in de wedstrijd. Tassenmuseum Hendrikje zal deze inzendingen vertonen tot en met 24 november. Twee andere deelnemers hebben een eervolle vermelding gekregen voor hun tassenontwerpen.